2019. január 27., vasárnap

Lois Duncan - Tudom, mit tettél tavaly nyáron

A következő alany, szintén nem azt az élményt nyújtotta mint amire számítottam.
Ezt a könyvet is agyon ajnározták, a csapból is az folyt milyen jó. Hát...

Képtalálat a következőre: „tudom mit tettél tavaly nyáron könyv”

"Baleset volt - ám örökre megváltoztatta az életüket. Tavaly nyáron négy halálra rémült barát kétségbeesett esküt tett, hogy eltemetik szörnyű titkukat. Vannak azonban titkok, amiket nem lehet eltemetni, és valaki megtudta, mi történt aznap. Valaki, aki bosszút akar. És eljön a rettegés ideje... Add át magad és éld át a katarzist! "



Na lássuk csak milyen katarzisról is lehet szó.
Nagyon nagyon hamar kiderül mi is az a titok, és miért akarják főszereplőink elfelejteni. Számomra a bosszúálló kiléte is elég hamar körvonalazódik, és van egy elképzelésem a végkimenetelről is. 
A lelki terror amit ez az illető gyakorolni próbál elég gyenge, egy eseten kívül semmi váratlan vagy ijesztő nem történik. A karakterek jellemtelenek, semmit nem tudunk róluk ami a jelenben nem derül ki, így a könyv olvasása után óriási űr maradt bennem, kiforratlannak éreztem az egészet. Se nem tudjuk kik voltak ezelőtt, se azt hogy mi lesz ezután.

Összességében:
Egy 5-ös skálán a 2-es értéket súrolgatja, valami sokkal nagyobb ívű titokra/tettre számítottam az előtte olvasott vélemények alapján. Számomra sajnos ő is lapos volt.

Ajánlás:
Szintén azoknak ajánlott akik nem szeretnek rettegni, és az egyszerűbb 'nyomasztó' olvasmányokat kedvelik. 

Jó olvasást!
Mirus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése