2019. január 27., vasárnap

Lois Duncan - Sötét ​folyosók

Az író egy másik könyvével egy napon olvastam, a Tudom, mit tettél tavaly nyáron cíművel amiről itt olvashattok, és ez is hasonló hatást gyakorolt.

Képtalálat a következőre: „sötét folyosok könyv”"Valami van ezzel a hellyel… valami…
Kit nem találta a megfelelő szót, ezért inkább elhallgatott. Az épület közeledett, közeledett, végül csaknem rájuk borult. És akkor eszébe jutott a szó, amit keresett.
Gonosz.
Amikor Kit Gordy meglátja Blackwood Hall magas kapuját, csak az jár a fejében: ez a hely gonosz. A fenyegető épület borzongató félelemmel tölti el. Ahogy azonban kialakul Kit napirendje, igyekszik figyelmen kívül hagyni a pletykákat, miszerint a drága és elit bentlakásos iskolát szellemek járják.
Ám az osztálytársai különös, idegen tehetségek tanújelét adják. Furcsa álmok kísértik, hangokat hall, a családjának és barátainak írott levelei elvesznek – és mindenre árnyat borít az őket körbeölelő varázs."


A főszereplőről talán picit többet tudni, mint az előző könyv szereplőiről, de nem sokkal. Ismerjük az anyukáját és legjobb barátnőjét, valamint tudjuk hogy együtt akartak suliba járni ami nem jött be.
A történet viszonylag érdekesnek indul, egy új iskola, meglepően kevés diák, fura események. De a titkokra itt is hamar fény derül, a megoldást hozó személy kiléte is könnyen felfedhető, igaz a mikéntje meglepően egyszerű lesz. Talán túlzottan is.
A tanárok, néhány diák viselkedése várható, kiszámítható volt, a viszonylag pozitív vég szintén. De ismét ott találjuk magunk egy nagy űrrel, hogy 'és akkor most mi van?' Hirtelen lesz vége, és semmit nem tudunk meg itt sem arról hogy a lánnyal mi történik.

Egy kis kiegészítés: anyukám látta az ebből készült filmet az ő szavaival élve: "Ennek a filmnek semmi értelme, se eleje, se vége, fogalmam sem volt mi miért történik. Nem érte meg megnézni."

Összességében:
Egy 5-ös skálán ő is csak a 2-es pontot üti meg. Kicsit én is úgy érzem magam, mint anyukám a filmmel, 'mi történik?' gyors lefolyás, számomra kifejtetlen cselekmény.

Ajánlás:
Elég nehéz ajánlást írnom, mivel fogalmam sincs kinek tetszene a könyv, talán olyanoknak akik szeretik ha egy könyv vége teljesen az ő fantáziájukra van bízva, nem szeretnek hosszasan olvasni egy cselekményről, és nagyjából ennyit tudok felhozni.

Jó olvasást!
Mirus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése